Vlaggenschip keert terug in de Meesterklasse!

 

De opgave leek niet al te moeilijk: winnen van een laagvlieger, die niet in zijn sterkste opstelling naar Tilburg was gekomen. Maar de Groningers boden fel weerstand en de overwinning was licht geflatteerd, mede omdat de tegenstander van Bertalan Bokorovics bij een 5-3 stand in een remisestelling de tijd overschreed. De andere hele winstpunten kwamen op het conto van Sjoerd van Roon, Luuk Baselmans en Sam Baselmans, terwijl Remco Sprangers, Joppe Raats, Bob Jansen, Stefan Beukema en Robin Verhoeven remiseerden. Erwin Kalle dolf het onderspit.

Op 20 april sluit SJ 1 het seizoen feestelijk af met een thuiswedstrijd tegen Philidor Leeuwarden 1. 

Stand 1B en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 1

De Stukkenjagers 2 was vrij    

… en kan zich door een thuiszege op koploper Blerick 1 in de slotronde op 20 april zelfs nog naar de zesde plaats wurmen. Maar helaas zou dan blijken dat we de slechtste nummer 6 van de vier tweedeklassegroepen zijn. En ook die degradeert. 

Stand 2D

De Stukkenjagers 3 – ESV 2  4-4    

Eindelijk, na zeven opeenvolgende zeges, kwam er wat zand in de machine. Winst was er voor Arjen van Amerongen en Marleen van Amerongen, terwijl César Becx, Reinier Jaquet, Ruud Feelders en Peggy van Amerongen tot een puntendeling kwamen. Verlies was er voor John Greunsven en Paul Castermans. Concurrent OSV greep dit misstapje aan om langszij te komen in matchpunten (15!), maar ook een zege van het derde had aan het uitgangspunt voor de slotwedstrijd (op 20 april in Oss) niets veranderd. Omdat SJ 3 over 3 bordpunten meer beschikt dan OSV, is het bij een gelijkspel of meer  kampioen. Spannend! 

Stand 4H en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 3

De Stukkenjagers 4  was vrij

… maar zag voornaamste titelconcurrent Waalwijk 1 tamelijk ruim winnen van EGS 1. Daardoor is er wel duidelijkheid. In de slotronde op 20 april is in de thuiswedstrijd tegen De Drie Torens 2 een 6,5-1,5 zege nodig om alsnog de titel in de wacht te slepen. Eerlijk gezegd zouden wij liever Waalwijk zijn, maar wie weet…

Stand 4G

ESV 4 – De Stukkenjagers 5     3-5

Een keurige afsluiting van een seizoen waarin SJ 5 goed meedraaide in de subtop en uiteindelijk beslag legde op de vierde plaats in de eindrangschikking. Deze keer waren Guus Vermeulen, Michel Timmermans, supersub Max Mutter en Jeroen van de Rijt succesvol, terwijl Bas Rosheuvel en Joost Op ’t Hoog een halfje inbrachten. Maarten Werkhoven en Bastiaan van de Rijt gingen onderuit aan topborden.

Eindtand 5L en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 5

De persoonlijke scores van SJ 5

HMC 3 – De Stukkenjagers 6   4-4

Uitstekend seizoen van het zesde, met 10 matchpunten uit 7 matches werd een keurige derde plaats hun deel. De hele punten waren van de hand en het hoofd van topscorer Jop Bogaers (5,5 uit 7), Thomas Tepe en Marieke Sarton, terwijl Robert Smulders en Roger Bougie remiseerden. Helaas was er voor Huong Do en Marsel van Hoorn deze keer geen succes weggelegd.

Eindstand 5K en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 6

De persoonlijke scores van SJ 6

De Zwarte Dame 2 – De Stukkenjagers 7  1,5-6,5

Ze deden wat ze moesten doen in het verre Kruiningen, maar omdat de andere uitslagen helaas niet super-verrassend waren, reikte het zevende toch niet verder dan de derde – vooruit: gedeelde tweede – plaats. Toch een uitstekend resultaat van deze mix van jong en wat ouder. Winst was er voor Leo van Gelder, Nico van Ham, Simon de Graauw, Mika de Jong, Jeffrey van Huijgevoort (5 uit 5!) en Jan van den Dries. De remise was van Jan Verbiest, de enige nederlaag viel Ton Renes toe.

Stand 6I en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 7 

De persoonlijke scores van SJ 7

Dubbelschaak ’97 2 – De Stukkenjagers 8  7,5-0,5

Tja, zulke dingen gebeuren als je ondanks de recente ratingnivellering per bord gemiddeld 240 elo-punten te kort komt. Wel een mooie gelegenheid voor captain Wil Wouts om zich, omgeven door alle teamgenoten, in de allerlaatste partij te kronen tot held van de dag. Dat was Cees Zoontjens, Ivar van der Heide (topscorer met een veelzeggende 2 uit 4), Rene Davidse, Frans Pistorius, Nico Dignum, Jan Bergsma en Bert Wels eerder op de middag namelijk niet gelukt. Toch werd het behalen van welgeteld 0 punten uit zeven matches door een deel van het team, samen met SJ 3, die avond uitbundig gevierd bij Agora.

Eindstand 6J en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 8

De persoonlijke scores van SJ 8

OSV 4 – De Stukkenjagers 9   1,5-2,5

Alle vaste spelers waren deze keer verhinderd, maar op woensdag tot en met vrijdag diende zich alsnog een zeer representabel surrogaat aan. Waarvoor dank aan alle betrokkenen! Dankzij zeges van Tijn Verhoeven en Yoran Viveen en een remise van Christian Zouridis werd zelfs de tweede plaats in de eindrangschikking gepakt. Dat Sam van Dijk bij zijn debuut de handdoek moest werpen was dan ook geen ramp.

Stand Zaterdag 1A (met wat scrollen en klikken)

Een gedachte over “Vlaggenschip keert terug in de Meesterklasse!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.