Wéér 11 matchpunten… topdag!

UVS 1 – De Stukkenjagers 1   4,5-5,5

Wat moet het spannend zijn geweest daar in Nijmegen! Maar aan het eind van de rit leverden de winstpartijen van Luuk Baselmans (2), Jasper Beukema (3) en Sjoerd van Roon (7) plus de puntendelingen van Remco Sprangers (1), Bob Jansen (4), Joppe Raats (6), Bertalan Bokorovics (8) en Erwin Kalle (9) de bevrijdende 5,5 bordpunt op. Stefan Beukema (5) en Sam Baselmans (10) leden een ongebruikelijk verlies. 

Na deze benauwde zege op de medekoploper staat het eerste opeens twee matchpunten en een slootje bordpunten voor op de concurrentie.

Op 25 november komt Krimpen aan den IJssel op bezoek in Tilburg. Op zaterdag 11 november worden al twee partijen van dit duel vooraf gespeeld in de Balkonkamer van Cinecitta. 

Stand 1B en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 1

Venlo 1 – De Stukkenjagers 2     4-4

Zo, da’s knap & wie had dat gedacht: SJ 2 houdt… pardoes een ploeg met gemiddeld 170 ratingpunten meer op een gelijkspel. Het tweede matchpunt van dit seizoen werd verdiend door winstpartijen van Herman Grooten (aan bord 1  tegen oude bekende Maarten Strijbos), Elias De Reese (aan 3, tegen jongere bekende Mart Nabuurs) en Mister 100% Peter Huibers (6) en remises van Robin Verhoeven (5) en Wout Verboven (6). Verlies was er voor Constantijn Beukema (2), Tommy Grooten (7) en de op het laatst ingevallen Bart Landolt (8).

Benieuwd of SJ 2 deze verrassende rémonte een vervolg kan geven op 25 november, als Zuid Limburg 2 naar Tilburg komt.

Stand 2D en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 2

PION/Mook combinatie 2 -De Stukkenjagers 3  1,5-6,5

Een vreemde gewaarwording, als je om half vier al richting Chinees… eh… Indiër kunt. Het derde raasde in Mook over PMC 2 heen. Erik Dignum (3) opende de score met een aardige offerzettenreeks, en daarna regende het hele punten voor Peggy van Amerongen (6), Reinier Jaquet (5), Arjen van Amerongen (1) en Karel Storm (7). Tussendoor deelden César Becx (2), John Greunsven (4) en Paul Castermans (8) het punt. SJ 5 staat inmiddels een matchpunt en een berg bordpunten voor op drie concurrenten.

Op 25 november krijgt SJ 3 naar verwachting voor het eerst stevige tegenwind, in een thuiswedstrijd tegen Het Kasteel Wijchen.

Stand 4H en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 3

EGS 1 – De Stukkenjagers 4   3-5

Een vitale zege, die het vierde zelfs een riante voorsprong van 2 matchpunten bezorgt! Het (rating)verschil tussen beide teams zat ‘m vooral in de staart waar Kienfong Lie Kwie (7) en Hans van Iersel (8) vlot wonnen. Een cruciale zege kwam tot stand aan bord 1: Nies Rijnders versloeg de talentvolle Goirlese topscorer. Ook teamleider Patricia de Wit (5) sloeg toe, terwijl Ron de Veen (3) en Sjo Smeets (4) nuttige halfjes lieten noteren. Peter de Wit (2) en Lex Karstens (6) kwamen niet tot scoren.

Op 25 november is er weer een kraker voor SJ 4, als concurrent Waalwijk 1 naar Cinecitta komt. 

Stand 4G en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 4

De Stukkenjagers 5 – Eindhoven 3    4-4

Weer een spannend duel voor het vijfde in een groep met veel kanshebbers. Aan de topborden waren de gasten te sterk voor Joost Op ’t Hoog (1), Maarten Werkhoven (2) en Guus Vermeulen (3), en ook Toon Stuart (6) dolf het onderspit. Maar de hele punten van Bastiaan van de Rijt (4), Bas Rosheuvel (5), Pieter Priems (7) en Jeroen van de Rijt (8) zorgden voor het evenwicht, dat een ietsepietsie onder de ratingverwachting was. 

Op 25 november gaat SJ 5 maar weer eens op bezoek bij Kempen Combinatie. Na het gelijkspel in ronde 1 tegen hun tweede team staat nu het derde team op het menu. Daar moet meer dan een gelijkspel in zitten, want ze verloren deze zaterdag met… 8-0 van KC 2!

Stand 5L en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 5

De Stukkenjagers 6 – HMC Den Bosch  4-4 

Een alleszins redelijk vervolg op de monsterzege in ronde 1 brengt het zesde op de tweede plaats in de rangschikking. Jop Bogaers (3) en debutant Tijn Verhoeven (5) wonnen, terwijl supersub Simon de Graauw (2) een 1700-plusser op remise hield. Ook bij Jens Korzilius (4), Max Mutter (7) en Roger Bougie (8) was er sprake van een puntendeling. Voor Huong Do (1) en Marsel van Hoorn (6) was er deze middag geen score weggelegd.

Op 25 november gaat SJ 6 zijn ongeslagen status verdedigen bij De Kentering 1 in Rosmalen. 

Stand 5K en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 6

De Stukkenjagers 7 – De Raadsheer 2   4,5-3,5 

In ronde 1 moest het zevende aan de zijlijn blijven, dus in de eerste wedstrijd waren ze goed gretig: de op papier gemiddeld veel (160 ratingpunten) sterkere West-Brabanders werden aan de zegekar gebonden. Teamleider Jan van den Dries was aan bord 7 de enige zwartspeler in de hele match die een halfje wist te sprokkelen. Onze witspelers Nico van Ham (2), Jan Verbiest (4), Jeffrey van Huijgevoort (6) en Gijs Walker waren allen goed voor een vol punt. Dat gold ook voor de tegenstanders van Leo van Gelder (1), Ton Renes (3) en Ömer Erkul (5). 

Op 25 november probeert SJ 7 zijn zegetocht voort te zetten in Made, waar ’t Paardje 1 al staat te trappelen om dat te verhinderen.

Stand 6I 

De Stukkenjagers 8 – HMC Den Bosch 5    1-7

Op papier leek deze krachtmeting nog wel kansen voor een surprise te herbergen, maar de praktijk was anders, héél anders. Bert Wels (7) was de ene held van de dag. Helaas gingen Cees Zoontjens (1), Frans Pistorius (2), René Davidse (3), Wil Wouts (4), Hans van Driel (5), Daan van Kalken (6) en Jan Bergsma (8) roemloos ten onder. De nederlaag leidde bovendien tot een splijt(ge)zwam binnen het team. Met een vette knipoog, dat dan weer wel.

Op 25 november gaat SJ 8 in Best weer eens de strijd aan met de kids van Best Moves. 

Stand 6J en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 8

De Stukkenjagers 9 – HMC Den Bosch 6   0,5-3,5

De talentvolle jeugd van de Bosschenaren bleek te machtig voor Bruno Culotti (2), last-minute invaller Steef Hopmans (3) en debutant Aron Maes (4). De match bracht wel een nieuw hoogtepunt in de prille clubschaakcarrière van Remco Nijs, die aan bord 1 knap wist te remiseren met nestor Henk Mollema. 

Op 25 november brengt SJ 9 – net als SJ 6 – een bezoek aan Rosmalen, om te spelen tegen De Kentering 2.

Stand Zaterdag 1A en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 9 (met wat scrollen en klikken)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.